VP-3-4.2.1-15 – Csomagoló üzem építése a Nagykun 2000 Mg. Zrt.-nél

VP-3-4.2.1-15 – Csomagoló üzem építése a Nagykun 2000 Mg. Zrt.-nél

Kedvezményezett neve: Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt.

Pályázati felhívás neve: Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás- hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Pályázati kódszáma: VP-3-4.2.1-15

Projekt címe: Csomagoló üzem építése a Nagykun 2000 Mg. Zrt.-nél

Projekt azonosítószám: 1765463705

Szerződött támogatás összege: 117 443 728 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt rövid bemutatása: Kisújszállás külterületén egy 997,7nm2 hasznos alapterületű mezőgazdasági csomagolóüzemet hozunk létre.

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019. augusztus  ……

Projekt bemutatása

Jelenleg külön épületekben történik a készáru csomagolása, raktározása és komissiózása, mely szignifikáns mértékben csökkenti a termék előállítási folyamat hatékonyságát. A projekt keretében zöldmezős beruházást kívánunk megvalósítani, mely során, Kisújszállás külterületén egy 997,7nm hasznos alapterületű mezőgazdasági csomagolóüzemet hozunk létre. Az épület kialakításával a vállalkozás célja a jelenlegi telephely bővítése új funkciójú épület megépítésével, a területen jelenleg is gazdasági telephely van, ahol rizs feldolgozással foglalkozunk, itt történik a már szárított rizs hántolása, csiszolása, őrlése, tárolása. Ennek kapcsán került megtervezésre egy csomagoló és tároló csarnok épület, melybe a rizs csomagolási technológiájának kiépítésére és az elszállításig történő raktározására lesz lehetőség. Az épület három helyiségből fog állni: egy 203 nm területű csomagolóból, az azt kiszolgáló 782,64nm területű raktárból, illetve egy 12,06nm alapterületű kazánhelyiségből, ahova megújuló energia felhasználása céljából biomassza kazán kerül. A fejlesztés kapcsán beszerzésre kerül egy 4 tonna emelési teherbírású teleszkópos rakodógép, egy gyalogkíséretű elektromos üzemű raklapszállító az anyagmozgatás megkönnyítése érdekében, valamint egy egyedi olasz gyártású gépsor, mely zsugorfóliázóból, csomagolóból és palettázóból áll.

A projekt eredményeként színvonalas, a kor elvárásaihoz igazodó csomagolású, megjelenésű, tetszetősebb termékeket hozunk létre, mellyel célunk, hogy a belföldi mellett az export piaci részesedésünket is növeljük. A csomagolást nemcsak vizuálisan, hanem funkcionálisan is át kívánjuk alakítani, a beszerzésre kerülő modern technológiának köszönhetően, az így keletkező többletérték minden bizonnyal növelni fogja a termékeink iránti igényt. Jelenleg a készáru kiszerelése, raktározása, komissiózása egymástól elkülönülve, külön épületekben történik, a fejlesztés eredményeként létrejövő 997,7nm hasznos alapterületű csomagoló üzem ezeket a funkciókat egy épületbe helyezi, mely lényegesen növelné a csomagolási feladatok hatékonyságát kapacitásbővítést eredményezve. A pályázatban szereplő rizscsomagoló csarnok központi fűtésének ellátáshoz biomassza tüzelő meleg vizes kazán kerül beépítésre. A hántoló üzemünkben termelt rizs héjat tüzeljük el ebben a kazánban, így konkrét eredmény, hogy kevesebb lesz a vállalkozás hulladékgazdálkodási problémája, valamint növekszik a gyártási folyamat során a megújuló energiafelhasználás.

© Copyright - Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. Honlapkészítés, webprogramozás: Tóth Zoltán